¡Música, xiquet Jesús!

Propostes originals no falten en els betlems de les comissions falleres. La Falla Borrull-Dr. Peset Cervera n’ha muntat un dedicat a la música, en el qual tots els seus elements, tant figures com paisatges, són notes i altres objectes del món musical. De fet, les escenes estan dins d’un piano de cua (que té banqueta i tot), i els personatges són notes, claus i pentagrames. La promoció de l’art de la música és la quarta causa de les dotze que s’ha proposat la falla per a l’exercici actual.

La composició té detalls tan originals com estrelles fetes amb el símbol de sostingut, i els personatges estan situats sobre un pentagrama, simulant l’escriptura d’una melodia. Les escenes estan realitzades així, segons indica literalment la comissió:

L’Anunciació de l’Àngel a la Mare de Déu
La casa de la Mare de Déu s’ha simulat amb 2 signes de compàs de 6/8 sobre un conjunt de corxeres. La Mare de Déu és la clau de Fa i l’Àngel una corxera.

L’Anunciació de l’Àngel als pastors
Tots els pastors s’han realitzat amb corxeres, afegint-los complements (cabells, mocadors, cistelles, sarrons, animals de companyia, etc.). Les ovelles són notes redones amb bemolls per a les potes. I el foc està format per reguladors i un punt. El riu és un pentagrama i els ànecs del riu, notes corxeres. El llavador s’ha simulat amb una clau de do que tanca el pentagrama.

Naixement
Compost per l’estrela d’orient (Un sostingut i dos reguladors), Sant Josep (la clau de Sol), la Mare de Déu (la clau de Fa), el xiquet en el bressol (un calderó), i el bou i la mula (dos notes arredonixes) tots ells descansant en el teclat del piano.

L’adoració dels pastors
S’ha representat de forma semblant a l’Anunciació als pastors, canvien un poc els complements dels pastors, perquè ara, porten els presents la porxada de Betlem.

Els Reis Mags
Per a cada Rei s’ha utilitzat una figura de dos corxeres unides, una és el seu camell i una altra el rei, que van cap la porxada portant els seus presents.

A la base de la banqueta, s’ha realitzat la composició d’un cor  de pastors, amb les seues partitures, que li  estan cantant al xiquet Jesús.

No te importará que usemos cookies en esta web, ¿verdad? Si sigues navegando, entendemos que no. Más información

Las cookies son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información de tu navegación. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas sólo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados, estadísticas y gestionar la posible publicidad, sin enviar ningún tipo de información personal. Si continuas navegando en la web sin cancelar su uso en tu navegador, entendemos que no te importa (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar