¡Música, xiquet Jesús!

belen2.thumbnailPropostes originals no falten en els betlems de les comissions falleres. La Falla Borrull-Dr. Peset Cervera n’ha muntat un dedicat a la música, en el qual tots els seus elements, tant figures com paisatges, són notes i altres objectes del món musical. De fet, les escenes estan dins d’un piano de cua (que té banqueta i tot), i els personatges són notes, claus i pentagrames. La promoció de l’art de la música és la quarta causa de les dotze que s’ha proposat la falla per a l’exercici actual.

La composició té detalls tan originals com estrelles fetes amb el símbol de sostingut, i els personatges estan situats sobre un pentagrama, simulant l’escriptura d’una melodia. Les escenes estan realitzades així, segons indica literalment la comissió:

belen.thumbnailL’Anunciació de l’Àngel a la Mare de Déu
La casa de la Mare de Déu s’ha simulat amb 2 signes de compàs de 6/8 sobre un conjunt de corxeres. La Mare de Déu és la clau de Fa i l’Àngel una corxera.

L’Anunciació de l’Àngel als pastors
Tots els pastors s’han realitzat amb corxeres, afegint-los complements (cabells, mocadors, cistelles, sarrons, animals de companyia, etc.). Les ovelles són notes redones amb bemolls per a les potes. I el foc està format per reguladors i un punt. El riu és un pentagrama i els ànecs del riu, notes corxeres. El llavador s’ha simulat amb una clau de do que tanca el pentagrama.

Naixement
Compost per l’estrela d’orient (Un sostingut i dos reguladors), Sant Josep (la clau de Sol), la Mare de Déu (la clau de Fa), el xiquet en el bressol (un calderó), i el bou i la mula (dos notes arredonixes) tots ells descansant en el teclat del piano.

L’adoració dels pastors
S’ha representat de forma semblant a l’Anunciació als pastors, canvien un poc els complements dels pastors, perquè ara, porten els presents la porxada de Betlem.

Els Reis Mags
Per a cada Rei s’ha utilitzat una figura de dos corxeres unides, una és el seu camell i una altra el rei, que van cap la porxada portant els seus presents.

A la base de la banqueta, s’ha realitzat la composició d’un cor  de pastors, amb les seues partitures, que li  estan cantant al xiquet Jesús.