José Ballester, premi Tabalet 2008

joseballesterperisEl Premi Tabalet 2008, atorgat per la Falla Santa Maria Micaela-Martí l’Humà, ha recaigut en l’artista José Ballester Peris. D’esta manera se li reconeix la seua trajectòria artística tant dins del món faller com en diversos museus de cera de tot el planeta. La comissió li entregarà el premi al casal el dimecres 12 de novembre a les 20 hores, dia en què també es presentaran els esbossos de les pròximes falles que plantaran.

José Ballester va nàixer a València el 3 de marzo de 1930 i ha treballat de pintor amb artistes fallers com als germans Fontelles, Vicent Luna, Regino Mas i Julià Puche. En 1968 construïx la falla de Ferran el Catòlic-Àngel Guimerà, que va militar en secció especial. Després de plantar dos anys en especial, comença a col·laborar amb l’artista Salvador Gimeno. En 1971 inicia la seua col·laboració amb l’empresa de museus de cera Ripley’s believe or not!, i des d’aleshores exporta figures de personatges famosos a tot el món. De tota manera, continua vinculat amb els monuments fallers treballant amb artistes com Vicente Agulleiro, Manolo Martín, Agustín Villanueva i Ramón Espinosa.

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar