¡Piticlín, piticlín! Hola, sóc Rita Barberà…

fmv2009.thumbnail

fmiv2009.thumbnailPer fi, l’alcaldessa Rita Barberà va fer les telefonades més esperades de hui, que no van ser precisament per demanar pizzes.  Des de l’hemicicle de l’Ajuntament de València, i a les set i mitja de la vesprada, va marcar el telèfon de la xiqueta María Berbel Fernández i el de Marta Agustín Ferrando per a comunicar-los que eren les falleres majors de València. El regnat de Victòria Blázquez Cercós i de Glòria Martínez Amigó està a punt de finiquitar-se sense remei: ja se sap que el càrrec de fallera major de la ciutat no té possibilitat de pròrroga ni de conversió a indefinit.

María Berbel Fernández pertany a la Falla Nou Campanar, de sobra coneguda per la seua col·lecció pels primer premis de les seccions especials. Té onze anys i estudia 5t de primària al col·legi La Salle. Encara no té massa clar qué vol ser de major, ja que dóna com a opcions les ocupacions d’actriu, dissenyadora de moda i professora (encara té temps per a pensar-ho).

Marta Agustín Ferrado, per altra banda, és fallera de la comissió d’Avinguda de l’Oest, té vint anys i estudia disseny industrial. Es trata d’una fallera major de València ja experimentada en la representació de la festa, ja que va formar part de la Cort d’Honor de la fallera major infantil de 1998, Rut Galán; i per si fóra poc, la seua mare va ser de la Cort Infantil de 1964. Vol ser pilot comercial, i parla valencià, anglés i francés.

Esta vesprada va estar plena d’emoció tant dins del consistori com a les cases de les estrenades falleres majors. Ara bé, el dubte és: ¿què estava pensant un dels membres del jurat, Fernando Villalba (a la dreta de la imatge), que posa tanta cara de felicitat mentre parlava Rita Barberá?

hemicicle

Fotos: www.fallas.com