¿Has leído "Los museos falleros"?

La caixa de Pandora de Lepant

image002.thumbnail

La Falla Lepant-Guillem de Castro plantarà en 2009 una falla dins de la línia de monuments d’autor que seguix des de fa uns anys. En esta ocasió serà Javier Vizcaíno Josá qui realitzarà un monument amb el lema Pandora, el qual criticarà els mals de la societat alliberats en obrir-se la famosa caixa d’este personatge. Pandora apareixerà al remat, agenollada davall l’arbre de la vida i meditant sobre els seus errors. Vizcaíno va formar part del grup d’artistes “Tot Fet” dedicat a falles infantils, i enguany dóna el salt a projectes de cadafals grans i en solitari, cosa que li servirà per a fer l’examen del Gremi d’Artistes Fallers. L’explicació del monument en el llibret la escriurà José Manuel Martínez Izquierdo i anirà acompanyada de dibuixos del mateix Vizcaíno.

Com ja és habitual en la comissió, el monument anirà acompanyat d’activitats culturals relacionades amb el seu tema. Les que hi ha programades són les següents: 

  • “Xarrades en Curt”. Mostra de curtmetratges de jóvens directors valencians però donant-li un caràcter informal i pròxim al públic, fora de premis i reconeixements, plantejant un diàleg entre l’expectador, el director i els protagonistes.
  • El llibret comptarà amb la col·laboració d’articles ja habituals d’organitzacions amigues nostres i ONG’s, així com de persones lligades al món de la cultura i el periodisme.
  • La setmana cultural “Coneix el teu veí”, que com tots el anys estarà dedicada al coneixement i les relacions entre el veïnat de la comissió. Hi haurà exposicions de col·leccions de particulars i jocs de taula.
  • Interactivitat del públic: el públic podrà continuar participant i expressant-se en la falla augmentant així el dinamisme de les figures i escenes.