Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Actes culturals en el XV aniversari de Pere Cabanes

escut pere cabanesLa Falla Pere Cabanes-Joan XXIII, dins de la celebració del seu XV aniversari, realitzarà en octubre una sèrie de tres xerrades de temàtica valenciana i dos espectacles amb molt d’estètic i cultural. El 3 d’octubre a les nou de la nit, Gil-Manuel Hernández i Martí (de l’Associació d’Estudis Fallers i professor de Sociologia a la Universitat de València) parlarà sobre “La diversitat artística de les falles”. El 17 d’octubre a la mateixa hora, Francesc Izquierdo i García (sots-president de l’Associació-Cofraria Sant Vicent Màrtir) farà una xerrada sobre “Sant Vicent de la Roqueta i la personalitat cultural i política del poble valencià”. Dissabte següent, el dia 24 i a les 20.30 hores, el faller de la comissió organitzadora Ramon Estellés i Feliu aproparà el tema “Orígens i consolidació del Regne de València”. Per a les properes setmanes estan previstos els espectacles “La música popular valenciana” a càrrec del Cor de Lo Rat Penat (31 d’octubre a les 21.00 hores), i “La indumentària història valenciana”, realitzat pel Grup d’Indumentària de l’esmentada entitat (8 de novembre a les 19.00 hores).