Fallas para falleros y no falleros según Candreu

¡Joan Blanch se’n porta més premis a Alacant!

hogueras2008Així és. L’artista Joan Blanch, guanyador del primer premi de la secció especial infantil a València i del ninot indultat infantil, no content amb això, va i també aconseguix el primer de la secció especial infantil de fogueres amb la Foguera Altozano d’Alacant. ¡Este home necessita comprar-se una vitrina nova per a posar tots els guardons de 2008!

Però Blanch no és l’únic artista faller que ha triomfat en les Fogueres d’Alacant d’enguany. En la sección especial infantil trobem també en segon lloc a Vicente Almela amb la foguera Diputació Renfe, en tercer a Javi Fernández amb Hernán Cortés, en sisé a Bernando Estela amb Gran Via-Ceràmica, i en viuté a Paco Roca amb la foguera Séneca-Autobusos. Dins de les fogueres menudes, en altres categories han aconseguit premi Diego Palacios (5t premi de la 1a categoria amb la Foguera La Condomina i 1r de la 4a amb Nou Alacant), Paco López (1r premi de la 2a categoria amb Plaça de Santa María), Carlos Villanueva (2n i 4t premi de la 2a amb Campoamor Nord-Pl. Amèrica i Maisonnave respectivament), José E. Ginestar (1r de la 3a categoria amb Explanada-Port), Fernando García Ribas (3r premi de la 3a amb Pl. Gabriel Miró),  Juan J. García López (2n premi de la 4a amb La Goteta), Javier Igualada (1r premi de la 5a categoria amb Baver-Els Antigons) , Manuel Algarra (2n premi de la 5a amb Pl. Argel), Vicente Martínez (5t premi de la 5a amb Rambla Méndez Núñez) i José Manuel Mora (2n premi de la 6a categoria amb Barri Obrer).

Quant a les foguers grans, qui més alt ha arribat dels artistes de falles ha sigut Pere Baenas amb el tercer premi de la categoria especial, amb el seu monument plantat a Carolines Altes. En la mateixa secció hi ha també, tots seguidets, Vicent Llàcer (7é amb Altozano), Paco López (8é amb Port d’Alacant), Pedro Santaeulalia (9é amb Séneca-Autobusos) i Xavier Herrero (10m amb Sant Blai Alt). En la primera categoria van copar el pòdium els artistes fallers, ja que van aconseguir els tres primers premi Paco López (1r amb Parc de les Avingudes), Fede Ferrer (2n amb Foguerer-Carolines) i Xavier Herrero (3r amb Sant Blai-La Torreta).  En la segona categoria només hi ha com Paco Roca amb el 2n premi amb la Foguera Tómbola, però en tercera tots excepte un premi són per als valencians: Vicent Albert se’n porta el primer amb la Foguera Francisco Albert, Fernando García Ribas el segon amb Pl. Gabriel Miró, Carlos Villanueva el tercer amb Campoamor Nord – Plaça d’América i Paco López el quint amb Pl. Santa Maria. Altres guardonats són Latorre y Sanz (1r premi de la secció 4a amb Gran Via-Garbinet), Manuel Algarra (1r premi de la secció 5a amb Pl. Arger), de nou Carlos Villanueva (3r premi de la 6a amb Ángeles-Felipe Bergé), Jiménez Zafrilla (4t premi de la 6a amb Nou Alipark) i també de nou Pere Baenas (4t premi de la 6a amb Pl, Pius XII).