La revista ‘Cendra’ torna molt fotogràfica

portadacendra7.thumbnailAhir va presentar-se el número d’estiu de la revista Cendra al Col·legi Major Rector Peset, en un acte en el qual la fotografia va ser protagonista. No és per a menys, ja que la publicació d’Hernan Mir i Manolo Sanchís dedica bona part d’esta edició als fotògrafs de falles de tots els temps. Fotografies de Luis Vidal, Finezas, Antoni Cortés, Julio Fontán i Lázaro de la Peña, entre altres, ocupen unes pàgines on també es fa una ressenya dels seus autors. Al voltant del mateix tema giren molts altres articles de la revista, com les entrevistes a Lázaro de la Peña (fotògraf oficial de Junta Central Fallera) i al col·leccionista d’imatges antigues de València José Huguet, l’aproximació a la fotografia de les Falles de Xàtiva, i la història de la fotografia valenciana.

A banda del tema principal del número, la publicació també parla sobre l’exposició de la Universitat Politècnica “Falles i art, 40 anys transitant per la frontera”; es fa un record als artistes fallers Salvador Debón i Vicent Agulleiro, desapareguts fa poc; es fa una ressenya del llibre Plaza Mayor sobre les falles plantades a l’actual plaça de l’Ajuntament de València; s’analitza l’anomenat “estil alacantí” de les fogueres d’esta ciutat, l’origen d’esta festa i la integració del foguerer en la mateixa; es donen les raons de la dimissió de la fallera major d’Alzira; es comenten esdeveniments importants de les Falles de Torrent; es fa una visió general de la festa a Sagunt; es comenta el cas d’una falla que no van deixar fundar-se a Borriana; i s’informa sobre la Mostra de Llibrets de Gandia. A més, hi ha pàgines d’humor gràfic i, com no, s’explica el DVD TotFalles que acompanya la revista (pagant 4 euros més, clar). Com ja s’ha informat en esta web, este DVD conté les fotografies de totes les falles de València i de nombroses poblacions més.

No te importará que usemos cookies, ¿verdad? Pues cierra este cuadro molesto y a disfrutar de la web. Más información

Nuestras cookies no se comen, son unos ficheritos que se almacenan en tu ordenador con información sobre tu navegación por Internet. Las usan prácticamente todas las webs, pero ahora los políticos nos obligan a informarte de que las utilizamos y, por tanto, a molestarte con un mensaje al entrar a esta. Distrito Fallas solo utiliza cookies para reconocer a usuarios registrados y realizar estadísticas de visitas. Esperamos que no te importe que las usemos y que navegues con tranquilidad (y no debería importante, porque ni te vamos a espiar ni a vender nada).

Cerrar