Fallas para falleros y no falleros según Candreu

L’única barraca del Carme, en perill

barr3b

En estos temps que el símbol valencià de la barraca està més en perill d’extinció que les cintes de VHS, ni amagant-les enmig de València estan segures. El casal de la Falla Sant Miquel és l’única d’estes construccions que existix dins del casc antic de València, concretament al barri del Carme, i pel que diuen els fallers, pot desaparéixer perquè l’Ajuntament la vol enderrocar per a fer al seu lloc un parc de bombers.

El lloc de reunió de la Falla Sant Miquel té la seua història. L’Ajuntament de València va cedir un solar del carrer amb eixe nom fa 30 anys, el qual van netejar els fallers per a construir la barraca que hi ha a l’actualitat. A més, van fer un jardí que és dels pocs que existixen per la zona, el qual conté espècies vegetals protegides.

A banda de la pròpia destrucció del locals, els fallers opinen que no és un bon lloc per a situar un parc de bombers. La construcció d’un edifici de nova planta al solar significaria segurament trobar restes arquològiques soterrades, amb la qual cosa durant molt de temps -o potser mai- no es podria edificar. A més, la zona té greus problemes d’aparcament que es poden vore agreujats pels vehicles d’emergència. En vista d’estes i altres raons, la comissió està recollint firmes per evitar l’enderroc. Pots vore fotos de la barraca en esta pàgina.