Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído La plantà?

La JLF de Dénia reparte premios de las no-fallas

En Dénia no ha habido Fallas, pero sí premios. Se han otorgado, por primera vez, los de engalanamiento fallero en casa, de dibujar la plantà y el de crítica fallera.

Dibujo ganador del I Concurs Dibuja la Plantà (JLF Dénia)
Dibujo ganador del I Concurs Dibuja la Plantà (JLF Dénia).

La Junta Local Fallera de Dénia, a través de su delegación de Redes Sociales, Prensa y Medios de Comunicación, estrenó durante los supuestos “días de Fallas” recientes tres concursos para dar actividad a las comisiones falleras de la ciudad, de los cuales ya se conocen los ganadores.

El primer concurso de “Dibuja la plantà” ha tenido como ganador al niño Isaac Sahuquillo, de la Falla Diana, quien se llevará de premio un blusón. El jurado de este galardón lo formaron la fallera major infantil de Dénia, Martina Gimeno, y su corte de honor: Alicia Guardiola, María Ots, Lucia Berruti, Alma Miralles, Yaiza Serrano y Cynthia Sendra.

Ganador del I Concurso de Engalanamiento en Casa (JLF Dénia)
Ganador del I Concurso de Engalanamiento en Casa (JLF Dénia).

En cuanto al concurso de engalanamiento fallero en el hogar, el premio ha sido para la calle Gonzalo Ortolà, número 28 de Ondara, realizado por Carmen Ortiz Miñana también de la Falla Diana. Se lleva una comida o cena para dos personas, gracias a que el jurado valorara como ganadora su propuesta de decoración; decidieron el premio la fallera mayor de Dénia, Safir Malonda, junto a su corte de honor: Ainhoa Gamero, Raquel Llobell y Elena Puig. El texto ganador es el siguiente:

“APRÈN A GAUDIR, APRÈN A CONVIURE”

La Covid-19 ha vingut per a quedar-se, els nostres fallers es vacunaran, per tal de no de infectar-se. Simón va dirigir el Ministeri de Sanitat, amb valentia i humilitat fins que un bon dia, Illa s´en va anar a dirigir Catalunya. Però deixant a un costat els mals rotllos, cal recordar la quantitat de rotllos de paper higiènic que ens emportem a casa, per què? La inseguretat humana és inherent, però sempre és fa major en temps de tensió i guerra. I parlant de rotllos, no podem oblidar el temps invertit en els rotllos d’anís i un altre tipus de rebosteria, perquè tantes hores a casa, va fer canviar i innovar, dia rere dia. Operació biquini diuen els mossos, perquè a les platges valencianes llueixin els seus cossos. Estant a les portes de Setmana Santa, veiem els tancaments perimetrals, per a salvar l’economia, una recepta caldrà gastar, perquè no és una altra que reparar l’avaria dels qui pitjor ho van passar. Poseidó a l’oposició està ajudant-els des del fons de la mar. El turisme s’escandalitza i a Dénia no vol tornar.

Als pobles de la comarca, les obres del Tram s´aturen, a Benidorm els turistes no arriben, y a Madrid els famosos es retraten. Després volem que els forasters se´n duguen una bona imatge.

De moment, esglésies al 50%, però mentrestant en el seu cotxe oficial, P.Iglesias continua gaudint, de tant en tant, sous d’escàndol. I per si no fos prou, en el jutjat s’han presentat, demandes de divorci i mocions de censura, però algú ha vist a algun Casado manant a Espanya?

Bonig serà cuinera, Roca el xef principal, fent paella marinera, posant a Dénia primera, amb coratge Dacosta a ensenyat el nostre paisatge habitual, no anem a Fitur en Grimalt, potser ell no confia en el futur, ací són més d´anar a Bergen, a menjar-se un salmó, encara que perguen el taxi a Bremen.

Un carrer tancat, a la vegada ple. Polèmica ha creat I el debat el manté. On estic? Mascletades no és poder fer, ni dispar de carcasses als carrers, però si l´olor a pólvora volen gaudir, a Dénia hauran de residir. Ho veiem diàriament en els tele diaris, les seues filles s’han vacunat, i ha palau han tornat, per a explicar-li a sa majestat, que el seu pare no està ingressat. Però, i si li preguntem al seu pare emèrit quan tornarà a Espanya, ara que la corba ja està baixant, aquest ens respon: Corbes les que jo veig aquí que ni la meua dona m´estranya.

Potser tot és una pantomima, però és la realitat de la vida. Els ninots de les falles naixen, per al dia de San Josep cremar-se, inundant els carrers de Dénia, de sàtira i color, que fins i tot des de Kènia, s´escolten els seus tambors.