Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Fallas en la Guerra Civil?

Conta’m un conte… per a la Falla Plaça Luis Cano

La Falla Plaça Luis Cano está cultural y generosa, y quiere premiar al mejor relato, así que escribir toca. Pero tampoco demasiado, que no es el Premio Planeta sino un concurso de relatos cortos; eso sí, sobre las Fallas y en valenciano, y no ser fallero no es excusa para participar.

Exposició Ninot 12022014 569 cervantes

¿Te gusta escribir? Entonces quizás te interese participar en el primer “Concurs de relats curts en valencià” que organiza la Falla Plaça Luis Cano, de Benimàmet. Su delegación de Cultura, con ánimo de fomentar la escritura y la lectura en valenciano, ha convocado este certamen en el que para participar hay que escribir un relato corto, en dicho idioma y con temática fallera. No es necesario ser fallero para participar, sólo hace falta tener ganas. El premio son 100 euros para gastar en FNAC, y el plazo para inscribirse termina el 15 de enero a las 23.59 horas.

 

 

Bases I Concurs de Relats Curts en Valencià de la Falla Plaça Luis Cano

1. Participació oberta a qualsevol persona. La finalitat del concurs es la promoció del valencià.

2. La història pot anar firmada per l’autor, encara que les obres que el jurat llegirà aniran sense nom ni firma dels autors.

3. Cada persona pot presentar una obra que complirà els següents requisits: la finalitat del concurs es la promoció del valencià com a part de la cultura fallera, es a dir, les obres hauran d’estar escrites en valencià, la història serà obligatòriament de temàtica fallera, l’extensió de la mateixa serà aproximadament de 40 línies, el text escrit tindrà un cos de lletra de 10 amb interlineat senzill, hauran de ser originals (els textos presentats no poden haver estat en altres concursos ni publicats anteriorment).

4. Les obres deuran ser enviats per correu electrònic (PDF o Doc de Word) a delegacionfallaluiscano@gmail.com . El termini acabarà el dilluns 15 de gener de 2018 a les 23:59 hores. Al correu deuran constar les següents dades i documents: el relat curt firmat amb el nom o pseudònim i un document que incloga nom i cognoms de l’autora o autor, direcció de correu electrònic i telèfon de contacte.

5. Es concedirà un únic premi al millor relat curt, que pot quedar desert si el jurat ho considera oportú.

6. El premi serà una targeta regal de FNAC per valor de 100€.

7. L’autora o autor que guanye accepta, en el moment que es presente a concurs, la publicació de la seua obra a les xarxes socials i/o als llibrets de la Falla Plaça Luis Cano.

8. El jurat estarà format per gent relacionada amb el món de la cultura i/o de les Falles.

9. La decisió del jurat es farà pública el 27 de gener.

10. L’acte de lliurament del premi serà previsiblement el cap de setmana 9, 10 i 11 de febrer, coincidint am la presentació d’esbossos de les falles del 2018. Es comunicarà amb temps.

11. La participació en el concurs suposa acceptar les bases establides per l’organització.