Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Ninots indultats?

Estan d’acord en no pujar l’IVA, però discutixen

pacolledoEncara que estiguen d’acord que l’IVA de les falles no puge del 8% al 21%, els grups polítics municipals del PP i PSPV-PSOE a l’Ajuntament de València han de barallar-se amb este tema públicament i criticar-se tot el que puguen. Si és que els polítics són com a xiquets.

 

La història ha començat amb un comunicat de Salvador Broseta, regidor i portaveu adjunt del Grup Municipal Socialista a l’ajuntament, on deia que el Govern d’Espanya ha “ninguneado” les Falles per no haver-les mantigut al tipus d’IVA reduït (ara el 10%). I ho diu perquè l’executiu no ha contestat la moció municipal on es feia eixa petició, la qual va presentar-se a proposta del PSPV-PSOE. Broseta també diu que eixe “ninguneo” afecta a l’economia i perjudica al món faller, permetent que es tribute al 21%, i remarca que amb este fet es demostra què poc importa València al PP.

Com a contestació, Francisco Lledó, regidor de Fires i Festes del consistori valencià, diu a que a l’oposició només li interessen les Falles per a fins polítics, ja que l’Ajuntament i Junta Central Fallera estan fet tot el possible perquè es mantinga el tipus reduït en els monuments fallers. En concret, ha declarat que Junta va enviar el 14 de juliol una carta al Ministeri d’Hisenda sol·licitant que les “entitats no lucratives relacionades amb la creativitat artística de caràcter efímer” (com les falles) paguen el tipus reduït de l’IVA, donant-li personalment el missatge l’alcaldessa de València, Rita Barberà, al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, i al secretari d’Estat. A més, ha dit que la proposta de moció municipal presentada pels socialistes era un “despropòsit” perquè pretenia que no es pujara l’IVA a cap sector relacionat amb les Falles, quan només es pot demanar per al monument, i que el que va aprovar-se per unanimitat a l’ajuntament va ser una moció d’acord amb el text remitit al Govern Central.