Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Silenci, es roda un documental sobre les Falles

Investigadors fallers com Manolo Sanchís, Gil Manuel Hernández i Vicent Borrego, i artistes fallers com Miguel Santaeulalia, participen en un documental sobre les Falles de la Guerra Civl (cosa que no vol dir que tots estigueren vius eixa època) que s’està rodant actualment.

El director i guionista Óscar Martín i la productora Xerea Films estan rodant el documental Fallas 37. El arte de la guerra, en el qual s’explicaran les peculiaritats que va tindre la festa fallera durant la Guerra Civil Espanyola i la postguerra. Precisament en eixe any, 1937, van plantar-se dues falles amb clar missatge polític, una per cada bàndol.

La cinta, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, el Gremi d’Artistes Fallers i Levante-EMV, contindrà testimonis de’experts com Miguel Santaeulalia, Manolo Sanchis, Gil Manuel Hernández, Vicent Borrego, Ricard Camil, Linda Panea i Antonio Sanromán. El documental s’estrenarà en sales de cine i s’emetrà per Canal Nou.