Fallas para falleros y no falleros según Candreu

El Grup Ítaca crearà les falles de Na Jordana

njitaca

El Grup Creatiu Ítaca s’encarregarà de les falles gran i infantil de Na Jordana per a 2013. Este equip de producció, en el qual participaran artistes fallers com Joan S. Blanch i Javier Álvarez Sala-Salinas, plantejarà dos monuments que tindran molta relació entre sí. ¿Què se’ls haurà ocorregut esta vegada als jordaners?

La Falla Na Jordana ha creat un grup de treball anomenat Ítaca per tal de concebre, dissenyar i realitzar les seues falles de 2013, que com sempre tindran el segell creatiu de la comissió i la intenció de ser monuments per a tots, no només per a aficionats a les Falles. En este grup trobem l’artista Joan Blanch, encarregat de la falla infantil i col·laborador en la concepció de la falla gra, i Ramon Pla, dissenyador artístic de les dues falles. A més, treballaran exclusivament per a la gran els artistes Javier Álvarez Sala-Salinas, Sergio Penadés i altres; Jesús Català i Vicent Borrego com a guionistes i coordinadors de la part expositiva; José Vicente Llopis, encarregat del disseny pirogràfic; i el president de la comissió (que acaba de renovar per tres anys més, per cert), Pere Borrego, en la producció.

La temàtica de les falles serà el punt de partida de diverses activitats culturals de la comissió. I com a novetat, la falla infantil i la gran estaran molt relacionades, complementant-se estèticament i temàticament, fent inclús quela primera es convertisca en una escena de la segona.