Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Els refregits arriben als cartells (presuntament)

cartellsdeniavalEncara que el senyor Sacabutx diga que els refregits no són reals, sí que existixen i fins i tot sembla que han eixit del seu entorn natural, els ninots, per a colonitzar un altre aspecte del món faller: els cartells. I com a mostra tenim el que ha passat enguany amb el de les Falles de Dénia, que va ser acusat de plagi per ser paregut al de les Falles de València 2010, però un altre cartell d’esta localitat també té “família” (i propera) en altre punt de la Comunitat Valenciana: Sagunt.

Ací tenim una foto on apareixen alguns dels cartells presentats al concurs de Dénia. Veiem com el guanyador (marcat amb el número 1) té efectivament molt paregut amb l’anunciador de les Falles de València 2010 (2). Però si ens fixem en el dibuix del costat (3), li ha eixit un cosí germà que anunciarà les Falles de Sagunt 2012 (4), detall en què ha caigut la web del programa de ràdio Nuestras Fallas.

cartellsfallesrepetits