Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído La cremà?

Rècord de participants en el concurs de teatre infantil de Torrent

teatretorrent1El concurs de teatre infantil de la Junta Local Fallera de Torrent ha començat la seua 32a edició, i hi fa amb un rècord de comissions participants: 11 falles. La Falla Cronista Vicent Beguer i Esteve va iniciar abans d’ahir les representacions al saló d’actes de l’ajuntament de la localitat, pel quan passaran més d’un centenar de xiquets durant tot el concurs. A la vegada se celebra el concurs de declamació de la Junta Local.

La Falla Cronista va iniciar les representacions amb l’obra La Bella No Dorment, de Reinaldo Giménez, i els xiquets van declamar la poesia junt amb els infantils de la Falla La Plaça. Per la seua banda el 11 d’octubre és el torn de la Falla Poble Nou amb la representació El Quart Tros, de Rafael Meliá (i El Molí en declamació). El dia 13 seran els xiquets de la Falla la Cotxera els que actuen en El Rei Del Món, de Delia Maunás, mentre que Pare Méndez participarà en poesia) i el divendres,14 d’octubre serà l’ocasió de la Falla Avinguda Reina Sofia amb l’obra Villadormida, de José González, i els fallers de II Tram Avinguda en declamació.

teatretorrent2La setmana següent serà el torn de la Falla Ramón y Cajal amb l’obra Castigats!, de Juli Disla. També Nicolás Andreu interpretarà De dilluns a divendres, de Josep Meliá , i Santa Llúcia participarà en poesia. Per altra banda, els xiquets de la comissió Saragossa–Parc Central representaran De tot té la culpa el Pichi, de Paco Comes, mentre que la Falla Carrer Toledo recitarà poesia. La Falla Sant Gregori actuarà el dia 20 d’octubre en l’obra És perillós jugar a ser major, de Josep R. Llopis, sent Avinguda qui ho faça en declamació, mentre que la Falla Antoni Pardo pujarà a escena en la proposta 20-desembre-2046 , escrita per la comissió; i Sant Roc la tindrem en poesia. Per últim, la Falla Sant Valerià interpretarà l’obra Que ja no sóm xiquets!, d’Aitor Sánchez , acompanyats de la poesia de Sants Patrons, i per finalitzar, el 25 d’octubre Àngel de l’Alcasser interpretarà El pou dels desitjos, de Juan Francisco Mora, i Lope de Rueda i Sedaví que tancaran el cicle de declamació.

Els premis que estan en joc són els següents: primer premi (palet i 150 €), segon premi (palet i 90 €), tercer premi (palet i 60 €), premi al millor actor infantil (palet ) i premi a la millor actriu infantil (palet jlf). Per la seua banda, la delegació de cultura de l’Ajuntament de Torrent afegix un premi de 450 € a l’obra que tracte valors mediambientals, solidaritat, integració d’altres cultures, actituds de pau, respecte a altres opinions, tolerància, rebuig del racisme, valor de l’educació, etc.