Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Ninots indultats?

Borrull, S.A. presenta…

borullLa Falla Borrull-Socors s’ha cansat de tanta prima de risc, de tant deute grec i en general de tanta crisi, i ha decidit muntar-se una empresa anomenada Wagner Brother-Borrull Corporation.  La comissió invertirà el seu pressupost actual en un projecte I+D+i (investigació, desenvolupament i innovació) per tal de convertir-se en un viver d’idees de falla diferents a les que hi ha actualment, tornant a la crítica política i social de la festa en la segona meitat del segle XIX. El primer projecte ja està enllestit i es presenta el proper dia 5 d’octubre a les 20.30 hores.

L’empresa esmentada, la primera que una comissió fallera cera, tindrà la seua al barri del botànic i el seu objectiu de desenvolupar cada any  un projecte diferent i imaginatiu sense renunciar al classicisme i molt menys a la sàtira i l’humor. El nom de Wagner no és casual, ja que es pretenen fer quatre monuments, u per any, inspirants en la tetralogia d’òperes del famós compositor amb eixe cognom. A més, quan arribe el quart, és a dir, en 2015, es compliran setanta cinc anys de la primera falla plantada en la demarcació.

wagnerLa primera producció d’esta entitat es presentarà el 5 d’octubre i portarà el nom Trenquem la vidriola, basada en l’obra wagneriana de l’Or del Rhin. El director tècnic del projecte, l’artista Juane Cortell,  ha declarat que el projecte està inspirant en l’òpera L’Or del Rhin, la primera de la tetralogia L’anell del Nibelungo composat per Richard Wagner. El monument farà referència a la crisi econòmica, social i política actual, i més concretament a les hipoteques fem, les estafes a inversors, la bambolla immobiliària i temes similars, panorama davant el qual als ciutadans només els queda la vidriola per a sobreviure. També apareixeran en ell les respostes als misteris dels tresors que hi ha baix la terra de València, què ha sigut del poder financer valencià, com és la febre de l’or en les falles, etc.

Eixe mateix dia se celebrarà la quarta edició del Club de les Històries, tenint esta vegada el títol “La cosina té un risc!” . Com la cosa va d’economia, comunicadors i informadors fallers parlaran d’economia i falles (pressupostos de les falles d’especial, les subvencions, la classificació econòmica de les falles, els detallets de la fallera major, el percentatge per al monument, etc.). Com en altres ocasions, les intervencions s’emetran via Internet fer Facebook, Twitter i a més per les webs trenquemlavidriola.org i 75fallesplantades.org, i pel canal YouTube de la comissió. Si vols vore-les en directe, passa’t pel casal de la comissió.