Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Dalí diseñó una falla?

El curs que ve podràs estudiar artista faller

Si la teua il·lusió és ser artista faller, o ja construïxes falles però vols perfeccionar-te o obtenir un títol oficial, el curs que ve podràs fer-ho. El títol de cicle formatiu superior d’artista faller i foguerer s’impartirà -si tot va bé- el curs acadèmic que ve en un centre educatiu de Benicalap i en altre d’Alacant. Això és que va declarar ahir Miquel Soler, director general de Formació Professional, en la Ciutat de l’Artista Faller de València.

El projecte portat al Congrés pel PSOE té via de fer-se realitat en el curs acadèmic 2012/2013, encara que no només serà per a estudiar d’artista faller i foguerer, sinó que en la mateixa titulació s’inclourà la construcció d’escenografies. Com a titulació oficial del Ministeri d’Educació, podrà impartir-se a nivell nacional, encara que de moment el mestre major del Gremi d’Artistes Fallers, José Latorre, proposa que només s’impartisca en un institut del barri de Benicalap de València i en altre d’Alacant.

Però encara queda camí burocràtic perquè el títol siga oficial. El Ministeri d’Educació està preparant un esborrany on participa l’esmentat gremi d’artistes, el qual s’enviarà a la Conselleria d’Educació perquè perfile els detalls (assignatures, centres on s’impartirà).  Segons el candidat socialista a l’alcaldia de València, Joan Calabuig, esta és una bona manera de reconèixer i dignificar la professió, encara que des del gremi es pensa que, sent una bona notícia l’existència de la titulació, tinga l’inconvenient que es cree massa oferta d’artistes.