Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído La plantà?

Corona plantarà volums ‘fotogràfics’

Unes figures a grandària natural, molt realistes i basades en el conte El banquet escrit per Plató, són les que es podran vore en la falla que Mossén Sorell-Corona plantarà de mans de l’artista Anna Ruiz. Segons la comissió, les figures que composaran la falla estaran realitzades en una nova tècnica consistent en rematar-les amb un collage de fotografies de persones nues. Una mostra d’este treball ja es pot vore en l’Exposició del Ninot, on apareix un home despullat de color groc.

2baja

El monument de Corona de 2011, que ocuparà tota la plaça al costat de la Beneficència, és una actualització del conte de Plató que parla del naixement del sexe i de l’amor, en el qual apareix el concepte de l’andrògin, primitiva forma de l’ésser humà que era una barreja entre home i dona, així com unions entre home i home per un costat, i dona i dona per l’altre. Totes elles les separar Júpiter en dues meitats que des d’aleshores van buscant-se, segons el relat del filòsof grec. Les figures estaran sobre una plataforma amb materials refractants que faran més cridanera la construcció, segons afirmen des de la comissió fallera.