Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Música de Fallas?

Els ninots de Sant Valerià i Cronista s’indulten

Un ninot de la Falla Sant Valerià ha aconseguit l’indult a Torrent per primera vegada en la història. La figureta infantil que ha aconseguit eixe honor ha sigut la de la Falla Cronista Vicent Beguer i Esteve. Enguany dóna la casualitat que els dos ninots que passaran a Museu Faller de Torrent estan realitzats per artistes fallers d’esta localitat, Óscar García i David Moreno respectivament. El ninot gran és una divertida escena on un gos enrotlla el seu amo amb la correja, mentre que l’infantil és una xiqueta retallant papallones de paper.

Ninot indultat gran

gran

Ninot indultat infantil

inf

Els premis per seccions en infantil han quedat de la manera següent: Millor ninot d’especial, Falla Avinguda, amb un grup de pirates de l’artista Ignacio Gasulla. Millor ninot de primera per a la Falla Cronista, amb “Bolberta”, de David Moreno. Millor ninot de secció segona, Falla Cotxera, amb el grup “Barbie”, d’Enrique Jiménez. Finalment, el millor premi de secció tercera és per a la Falla Carrer Benemèrita, dels Germans Zurita.

Quant als ninots majors, els millors han sigut els següents. En secció especial Falla Antoni Pardo, amb el grup de la invenció de la Loteria (dels Germans García Ribas); premi al millor ninot de primera, per a la Falla Sant Valerià, amb el seu divertit grup d’ancià i gos de l’artista torrentí, Óscar García; millor ninot de secció segona, Falla Sedaví, amb un grup trencador i perfectament acabat en disseny i color de Daniel Jiménez Zafrilla; i millor premi de secció tercera, Falla Carrer Benemèrita amb un grup d’ancians, obra de Pepe Benavent.