Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Almirant crea una comparsa mora

almirant e1264623442907Una comissió fallera ha creat una comparsa mora, i no és difícil d’endevinar quina: la Falla Almirall Cadarso-Comte d’Altea, experta en el tema i famosa per la seua parada mora. Eixa comparsa tindrà el nom de “Els Moros d’Almirant” i serà una associació cultural independent, amb la finalitat de representar la comissió en tot allò que estiga relacionat amb les desfilades de moros.

L’acte de constitució de la comparsa mora va celebrar-se passat dilluns 10 de gener, nomenant-se soci d’honor a títol pòstum Juan Parera, fundador de la Gran Parada Mora de la falla i primer coordinador de la festa de Moros i Cristians de la ciutat de València. Els creadors de la nova associació cultural són directius de la comissió, i en ella s’inclouen tots els fallers de la mateixa, encara que no està tancada a possibles simpatitzants que es vulguen unir.

La comparsa “Els Moros d’Almirant” es presentarà oficialment durant la Festa de Mig Any de la falla, que serà el dissabte 15. Eixe dia també es farà el nomenament del soci d’honor i es presentaran les huríes de 2011, que son la fallera major de València de 2010, Maria Pilar Giménez, i la seua cort d’honor.