Fallas para falleros y no falleros según Candreu

El teatre infantil de Sant Valerià guanya a Torrent

La Falla Sant Valerià ha guanyat per primera vegada el concurs infantil de teatre en valencià de Torrent, i ho va fer amb l’obra Jugues?, escrita per la pròpia comissió fallera. El segon premi va recaure en la Falla Ramón y Cajal, que va representar Contes dels Grimm, d’Eduard Costa, mentre que el tercer va ser per a la Falla Àngel de l’Alcàsser amb La Cerillera, de Hans Christian Andersen. Estes comissions han guanyat un palet i premis de 150, 90 i 60 euros respectivament.

A més, la Falla Cotxera, amb l’obra Omagua i l’embruixament de la selva, ha obtingut el 4t premi i a la vegada ha sigut la guanyadora del premi de valors mediambientals, atorgat per la delegació de Cultura de l’Ajuntament, qui dota amb 450 € a l’obra que millor tracte valors mediambientals, solidaritat, integració d’altres cultures, actituds de pau, respecte a altres opinions, tolerància, rebuig del racisme, valor de l’educació, etc. El premi al millor actor ha sigut per a Christian Regatero, de Lope de Rueda (palet JLF), i el premi a la millor actriu infantil ha recaigut en la xiqueta Judith Aixa, de la Falla Avingunda (palet JLF).

Altres premiats han sigut: quint premi, Falla Nicolás Andreu amb Bruixeries a go-go, d’Emilia Valles; sext premi, Falla Cronista amb Grec, quina tragèdia, de Manuel Andrés Zarapico;  sèptim premi amb Els ninos de Maribel, de Josefina Lázaro; i octau premi per a la Falla Avinguda amb El llibre de la selva, de Walt Disney.

Paral•lelament, Junta Local ha organitzat el concurs de declamació infantil que ha arribat a la seua 34º edició. Amb l’objectiu de divulgar el valencià entre els més menuts, els fallers infantils de Torrent han recitat poesies. En la modalitat A ha guanyat Jordi Teller (Falla Sants Patrons), en segon lloc ha quedat Cayetana Caballero (Falla Padre Méndez) i en tercer lloc la Falla Sedaví amb Lorena Escribano. La modalitat B ha quedat de la següent manera: la Falla de la Plaça ha quedat en primer lloc amb la poesia de Rosa Nieves Cunyat, en segon lloc ha quedat Lourdes Ruiz, d’Àngel de l’Alcàsser i Sants Patrons ha quedat en tercera posició amb Claudia González.

Per la seua banda, en la modalitat C ha vençut, per segon any consecutiu, Nacho Robles (de Sants Patrons), Sonsoles Puig (de La Plaça), ha quedat en segona posició i Joan Marc Teller, tercer, de la Falla Sants Patrons. Finalment, en la modalitat dels més majors (categoria D) ha guanyat Vanesa Simó (de Sants Patrons), Vicente González (segon), de la mateixa falla i, en tercer lloc, Núria Moreno, de Sant Valerià.