Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído Del Pregón a la Crida?

Mes cultural de la Falla Mendizábal

Escut Falla MendizábalLa Falla Mendizábal de Burjassot no té prou amb una setmana, i ha preparar un mes cultural carregat d’activitats que va del 5 al 23 de novembre de 2009. En ella hi haurà teatre, rebran a un actor de la sèrie televisiva L’Alqueria Blanca, tindran la segona nit gastronòmica, parlaran del Cid, faran monòlegs, se n’aniran d’excursió i se celebrarà una xerrada sobre el regnat de les falleres majors de València, entre altres actes. ¡Quasi res!

PROGRAMA DEL MES CULTURAL DE LA FALLA MENDIZÁBAL

Dijous 5 de novembre

21:00 h. Inauguració del mes cultural al casal.

Divendres 6 de novembre

22:30 h. Teatre Valencià a càrrec del grup artístic de la falla. La representació tindrà lloc al Cercle Católic de Burjassot, l’obra que portaràn a terme serà “Colombaire de Profit”, amb el següent repartiment: Pietat Benlloch, Ampi Mateo, Rosabel Caballer, Ramon Ulzurrun, Ignaci Ulzurrun, Paco Tordera i Fran Tordera. Tots dirigits per Paco Tordera i fent d’apuntadora Anna Betlem González.

Dissabte 7 de novembre

Visita al Museu del Gremi d’Artistes  Fallers i al Museu Faller, amb dinar de pic-nic.

Dimecres 11 de novembre

20.30 h. Xerrada-homenatge amb l’actor Ferrán Gadea, de la sèrie de TV L’Alqueria Blanca, el qual és veí de Burjassot.

Dissabte 14 de novembre

El matí el dedicaran als menuts de la comissió; tindràn jocs, pel·licules, contacontes, etc… Al mig dia, dinaret d’allò més bo. La nit és
per als majors, qui celebraran la Segona Nit Gastronómica. Les bases d’este concurs es faran públiques més endavant, però es pot endavantar que hi haurà tres categories: en la categoría d’entrants els plats hauran de portar verdures, en la categoria de primer plat pollastre, i en la dels postres biscuit.

Dimecres 18 de novembre

20:30 h. Xerrada sobre el personatge història de Rodrigo Díaz de Vivar “El Cid” a càrrec de Manel Ruzafa, Doctor en Historia i Profesor Titular del Departament d’Historia Medieval de la Universitat de València.

Dijous 19 de novembre

23.00 h Monòlegs a The Temple Bar (Burjassot) a càrrec d’artistes de la comissió.

Dissabte 21 de novembre

Excursió al poble de Biar, en Alacant, i aprofitant les explicacions del professor Ruzafa, visitaran el castell d’esta població, que  estigué relacionat amb El Cid. En el mateix poble visitaran el seu museu i dinaran al Restaurant La Corona. En tornar,passaran pel poble de  Santa Eulàlia, a on es roden els exteriors de L’Alqueria Blanca.

Dimarts 24 de novembre

20:30 h. Xerrada “Records d’un Reinat”, amb xiques que han format part de les Corts d’Honor de les Falleres Majors de Valencia. Vindran Marta Puig (Cort  d’Honor Infantil 2007), Vanesa Alonso (Cort d’Honor 2008), Leticia  Chapa (Cort d’Honor Infantil 1996), i Barbara Mora (Cort d’Honor 2008).

27, 28 i 29 de novembre

Exposició d’indumentària típica de Burjassot. L’inauguració serà el divendres a les 21:00 hores, i la clausura de l’exposició i del mes cultural el dumenge a les 13:00 hores. Dins d’esta exposició, el dissabte a les 19:30 hores, tindrem la visita del cisellador Julio Portet i del seu fill, que ens explicaran i ens demostraran com es fan les pintes de fallera. També hi haurà una mostra del seu treball.