Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído La iluminación?

La pel·li més freaky de les Falles s’estrena prompte

caratulaSi l’estrena de l’última pel·lícula del súper-guapo-i-dur James Bond va tenir rebombori a València (gràcies, entre altres coses, al grapat de milions públics que es van soltar), la que hi ha programada per al divendres que ve no es quedarà darrere. Eixe dia 28 de novembre es projectarà per primera vegada al públic el documental Freak freak show. La història d’una falla, on Na Jordana mostra el treball realitzat pels fallers i per l’artista Vicent Llàcer per tal de plantar en 2007 el monument més freaky de la seua història. ¿Te’n recordes, aquell amb Michael Jackson al remat?

L’audiovisual recorre tots els passos de la construcció del cadafal i la seua existència una vegada plantat, és a dir, mostra què va passar des de les primeres parides inventades pels seus guionistes fins el moment de la seua cremà el 19 de març. També apareixen en la cinta activitats complementàries realitzades pels fallers, com el making-off (en cristià, el “així es va fer”) del divertit vídeo Que bo ser un freak que parodiava una cançó de Queen. Freak freak show està produït per La Hormiga, dura 70 minuts i té guió de Cristian Font, Pasqual Ibáñez i Sara Esteller.

Esta primera projecció mundial del documental tindrà lloc el 28 de novembre, com ja s’ha dit, a les 23.00 hores, dins del saló del Gremi Artesà d’Artistes Fallers (a la Ciutat Fallera de València).