Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Les Falles ja han entrat a ‘Second Life’

sl1 003 002.thumbnailEls habitants de Second Life ja poden visitar les Falles. Este món virtual amb 15 milions d’usuaris registrats i fins a 50.000 connectats a la vegada ja té una zona, prop d’una reproducció de la Ciutat de les Arts i les Ciències, on els seus ciutadans podran conéixer com és la nostra festa. La iniciativa és, com a poc, curiosa, però també molt interessant en un temps on les comunitats virtuals són cada vegada més populars.

sl1 003 001.thumbnailPer algú no ho sap, Second Life (que es traduïx literalment “segona vida”) és una realitat paralel·la que va crear-se en Internet l’any 2003. En este món cibernètic en tres dimensions es reproduïxen molts dels aspectes de la vida real, ja que els seus habitants poden tenir relacions socials, propietats, comerç i fins i tot patir punts negatius com la delinqüència.  Una de les ciutats present en Second Life és València, la qual apareix representada amb la Ciutat de les Arts i les Ciències i altres edificis coneguts de la ciutat.

La idea d’introduir les Falles en eixa realitat virtual va posar-la en pràctica el personatge o avatar Leandra Moonites, darrere del qual hi ha una dona real que vol donar a conéixer la festa de les Falles en un fòrum on accedixen diàriament milers de persones de tot el món. Amb ella col·labora Anita Scort Baby, una altra ciutadana virtual; ambdues es van conéixer en el lloc “Valencia Vella” de Second Life. El projecte porta darrere moltes hores de treball davant de l’ordinador, i segons va declarar Moonites a l’avatar Candreu, no li aniria malament un poc d’ajuda institucional.

sl1 001.thumbnailEl naixement oficial de les Falles en Second Life serà demà diumenge 26 d’octubre de 2008, però a hores d’ara ja és possible vore alguna cosa. Per exemple, en una despatx trobem una foto de les falleres majors de València 2008 i 2009, Glòria Martínez i Marta Agustín respectivament, juntes amb un ram de flors. Prop d’eixe quadre hi ha una imatge aèria d’una mascletà, el cartell oficial de les Falles de 2008 i la foto d’una falla.

Si vols visitar eixe lloc faller virtual, primer has d’estar registrat a Second Life. Si no ho estàs, pots fer-ho entrant a la web www.secondlife.com (en anglés) o en www.secondspain.es (en castellà). Una vegada has creat el teu personatge o avatar i has descarregat el programa per a entrar al món virtual, instal·la este últim i accedix amb les teues claus. Una vegada dins, fes clic al botó “Mapa” de la part inferior i busca “Fallas de Valencia” en el quadre adient de la finestra que s’obrix. Teletransporta’t i voràs què hi ha sobre les Falles a esta comunitat virtual.