Fallas para falleros y no falleros según Candreu

Estalviar en llum té premi

llumdg2009¡Efectivament! A banda de pagar menys en la factura d’electricitat, que ja és una satisfacció, la Falla Borrull-Dr. Peset Cervera està disposada a dar un premi al millor aprofitament energètic de la il·luminació del carrer, naturalment utilitzant llums de baix consum o led. El premi es diu Parotet de Cresol, està destinat a les comissions falleres de la ciutat de València i es convoca en col·laboració amb la delegació de Qualitat Mediambiental, Energies Renovables, Canvi Climàtic i Cicle Integral de l’Aigua de l’Ajuntament de València, Divina Pastora Seguros i Junta Central Fallera.

Estes són les bases del premi Parotet de Cresol:

  1. Podran participar totes les comissions censades en JCF de la ciutat de València que il·luminen les seues demarcacions en lluminària de baix consum o led.
  2. Els participants deuran acreditar, en el contracte de l’instal·lador, la potència del muntatge, així com planol de les llums i dibuix de les mateixes.
  3. El jurat valorarà el percentatge entre la potència contractada (presentada al contracte en l’empresa adjudicatària) i la superfície coberta del carrer il·luminat dins de la seua demarcació.
  4. Es valorarà l’esforç de la comissió en muntar este tipo d’il·luminació, tant en la potència reduïda de cada arc en watts, com l’estètica individual i del conjunt de les llums.
  5. S’hauran de presentar les propostes abans de l’5 de març, per correu electrònic (parotetdecresol@gmail.com) i es farà constar el dia d’encès i d’apagament del conjunt, junt al nom del responsable, telèfon i nom de la comissió.
  6. Premis: 1er premi de 400 euros dotat per la Regidoria de Qualitat Mediambiental, Energies Renovables, Canvi Climàtic i Cicle Integral de l’Aigua.
    2on premi de 300 euros donat per la fundació Divina Pastora.
    3er, 4t i 5é premi de 200 euros donat per la fundació Divina Pastora.
    Tots els participants tindran un estendard d’un parotet en un cresol elaborat al taller de Juane Cortell.
  7. El jurat estarà compost per José Luis Albelda del departamento de Pintura de la Facultat de Belles Arts, Ignacio Guillen, professor de la facultat d’Arquitectura i cap del projecte de casa autosuficient energèticament “On&on”, un representant de la delegació de Qualitat Mediambiental, Energies Renovables, Canvi Climàtic i Cicle Integral de l’Aigua de l’Ajuntament de València, per un membre de Junta Central, i de la fundación Divina Pastora, actuant de secretari Lorenzo Ferrer, membre de la falla Borrull Dr Peset Cervera. Les seues decisions seran inapel·lables.
  8. El jurat es personarà, en dia i hora avisada previament (entre el 9 i el 12 de març), a comprovar, en el lloc de muntatge, les llums instal·lades.
  9. El lliurament de premis es farà en la data i lloc que indique la Regidoria de Qualitat Mediambiental, Energies Renovables, Canvi Climàtic i Cicle Integral de l’Aigua junt a Junta Central Fallera.
  10. L’organitzador es reserva tots els drets, així com a suspendre el premi, si el nombre d’inscripcions no fora l’acceptable.
  11. L’inscripció en este concurs porta implícita l’acceptació de les bases.