L’Ajuntament subvencionarà menys aniversaris


A partir d’ara, ja no hi haurà subvencions si una comissió vol celebrar el seu 35, 40 o 69 aniversari, o fins i tot el centenari si resulta que quatre anys abans ja l’havia celebrat, amb l’excusa d’haver trobat en un diari antic que havien plantat falla abans del que es pensaven. Segons informa Levante-EMV, l’Ajuntament de València només subvencionarà actes pels 25 o 50 anys seguits o alterns de plantar una falla, si això es pot demostrar documentalment. La comissió haurà de presentar un certificat de l’efemèride emés per Junta Central Fallera i proves documentals d’arxius, premsa, historiadors o investigadors de la festa. Per als centenaris s’hauran d’acreditar almenys la meitat dels monuments amb els mateixos mitjans.

Altres limitacions de les subvencions als aniversaris és que només les podran rebre les falles plantades al terme municipal de València, i no es concediran per haver plantat un nombre d’anys en una determinada secció (o siga, no val dir que es complixen 50 anys en la secció especial, per exemple) o per celebracions de símbols de la comissió (himnes, escuts, etc.). A més, els actes subvencionats hauran de realitzar-se el mateix any de l’aniversari, no el següent, i la quantitat de diners està condicionada a allò que hi haja disponible en la partida corresponent en el moment de concedir-la.

El període per a demanar este tipus de subvencions serà de l’1 d’abril al 30 de juny, per la qual cosa la nova norma segurament entrarà en vigor per a les Falles de 2010.