Fallas para falleros y no falleros según Candreu
¿Ya has leído La despertà?

Programa de festejos Falles de Bétera 2009

imagesLa Junta de Local de Bétera ha fet públic el seu programa de festejos per a les pròximes Falles de la localitat. Entre ells s’inclou l’Exposició del Ninot, cantaes a les falleres majors de les quatre comissions que hi ha al poble i, naturalment, els típics actes d’una setmana fallera.  A destacar també l’Ofrena de Flors del 18 de març i altra ofrena, la del Xiquet, al dia següent.

 

PROGRAMA DE FESTEJOS DE LA JUNTA LOCAL FALLERA DE BÉTERA

DISSABTE 28 DE FEBRER

A les 23:30h Cercavila de les quatre comissions per la población i entrega dels ninots al recinte de l’Ajuntament Vell. El punt de trobada serà la Glorieta i cada comissió haurà de presentar-se, amb els respectius ninots, als carrers que durant anys enrere han quedat establerts per a les respectives comissions de falla.

En acabar Festa del Ninot a l’Albereda, “Sólo para tus Ojos”.

NOTA: únicament podràn entrar al recinte de l’Ajuntament Vell aquells fallers que siguen portadors dels respectius ninots; la resta de fallers hauràn d’esperar a la Inauguració Oficial que tindrà lloc diumenge 1 de març.


DIUMENGE 1 DE MARÇ:

A les 11:00h Signament de les Falleres Majors i Presidents a l’Ajuntament al llibre d’Honor de la població; en acabar passacarrer de les comissions fins a la Casa de la Cultura per tal de celebrar l’Exaltació de les Falleres Majors i Presentació Oficial de Junta Local Fallera de Bétera. A continuació, passacarrer fins a l’Albereda i disparà d’una mascletà, seguidament paella gegant per a tot els fallers.

A les 17:00h, i per finalitzar, anirem tots junts al recinte de l’Ajuntament Vell per tal d’inaugurar l’Exposició del Ninot la qual quedarà oberta al públic fins al diumenge 15 de Març. Els horaris d’obertura al públic seran:  dilluns-divendres de 17:00h-20:00h.

 
DIVENDRES 6 DE MARÇ:

A les 22:00h Sopar de Gala de les quatre comissions falleres del poble al Saló Azhor; venda anticipada de tickets als respectius casals fallers.

NOTA: la data màxima per confirmar el nombre de persones interesades en anar al sopar serà el dia 1 de març.


DISSABTE 7 DE MARÇ:

A les 24:00h Crida de les Falleres Majors al Castell de Bétera i en acabar discomòbil a l’Albereda.


DIUMENGE 15 DE MARÇ:

A partir de les 23:00h Cantà a les Falleres Majors de les respectives comissions del poble a cadacú dels casals fallers. L’ordre a seguir de la Cantà serà: Falla Gran Via de l’Est, Gran Via del Sud, La Barraca i Carraixet.


DILLUNS 16 DE MARÇ:

A les 17:00h Concentració de les comissions a la Casa de la Cultura de Bétera i entrega de premis als monuments fallers.


DIMARTS 17 DE MARÇ:

A les 17:00h Concentració a la Glorieta de les comissions falleres per tal de donar inici a la cavalcada pels carrers del poble.

 
DIMECRES 18 DE MARÇ:

A les 17:00h Concentració de les comissions falleres a la Glorieta per fer l’Ofrena de flors a la Verge dels Desemparats, finalitzant l’acte amb l’Himne de La Comunitat Valènciana junt amb un Castell de Focs d’Artifici.


DIJOUS 19 DE MARÇ:

A les 11:00h Concetració de les respectives comisions del poble a la Glorieta i passacarrer pels carres del poble.

A les 12:00h Missa en Honor a Sant Josep a l’església dels Desemparats.

A partir de les 13:30h Disparà de les mascetaes per ordre de premi de monument major:

13:30h, 4º premi.
13:45h, 3º premi.
14:00h, 2º premi.
14:15h, 1º premi.

A partir de les 17:30h inici del pasacarrer i ofrena al Xiquet de Bétera.

NOTA: Les comissions aniràn replegant-se unes a altres amb este ordre: Gran Via del Sud, Gran Via de l’Est, La Barraca i Carraixet.

Ofrena i cantà al Xiquet de Bétera i en acabar disparà d’un Castell de Focs d’Artifici i despedida de les comissions falleres a la Glorieta amb la tradicional disparà de traques.

A les 22:00h Cremà de les falles infantils de totes les comissions del poble.

A partir de les 24:00 Castell de Focs de artifici i Cremà de les falles majors per ordre de premi:

00:00h, 4º premi.
00:30h, 3º premi.
1:00h, 2º premi.
1:30h, 1º premi.